Dostava i plaćanje | Basketa.hr

  Luksuzna pakiranja, originalni mirisi..

Plaćanje i dostava


Kupnja i plaćanje putem Basketa.hr je sigurno i jednostavno. Kupac mora osigurati da su njegovi podaci točni i istiniti, bez obzira na način plaćanja. Vaša narudžba će biti dostavljena  u roku od 2-3 radna dana (ako je narudžba napravljena radnim danom do 11:00 sati, pakiramo je isti dan).  Ne dostavljamo vikendom i praznicima. Napominjemo da se rok isporuke može produžiti iz raznih razloga na koje nemamo utjecaja (kvarovi, nezgode, pogreške u adresi, stanje na cestama, praznici...). Iznimka je dostava na otoke: Detaljan raspored dostave

Nudimo sljedeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem (preuzimanjem paketa putem GLS dostavne službe) vrijedi samo za Hrvatsku

Dostava naručenih proizvoda u našoj se Internet trgovini izvodi u najkraćem mogućem roku i ovisi o raspoloživosti artikala. Artikle dostavljamo preko dostavne službe GLS na adresu koju ste naveli prilikom registracije, odnosno prilikom kupnje artikala. Savjetujemo vam da napišete adresu na kojoj se nalazite u dopodnevnim satima. Također savjetujemo da napišete broj telefona ili mobitela na koji vas kurir može dobiti i s vama se dogovoriti o načinu dostave. Broj telefona koristi se za svrhu kvalitetnije dostave. Paket vam dostavljaju na adresu koju ste naveli prilikom narudžbe, no mogu vam ga dostaviti i na drugu adresu, ako vam to više odgovara. 

I U slučaju da plaćate prilikom preuzimanja pošiljke na vašoj adresi (pouzećem), nadoplata za uslugu plaćanja pouzećem je 1,00 EUR. Prilikom plaćanja gotovinom ne računa se trošak provizije. U slučaju neuspješne dostave paketa, GLS kurir će vam ostaviti poruku o prispjeloj pošiljci. U poruci će biti naveden broj pošiljke te broj telefona i e-mail GLS službe za dostavu. Dostava pouzećem s GLS-om: Primatelj plaća robu u gotovini prilikom isporuke. GLS preuzima novac i sigurno i brzo ga transferira na pošiljateljev račun – uobičajeno u roku tri radna dana po isporuci.

GLS dostavlja pakete od ponedjeljka do petka - u Hrvatskoj obično u roku od 24 sata, a na otocima u roku 24 - 72 sata. Međutim ovaj standard vremena isporuke nije osiguran ili zajamčen. Paketi se prevoze cestom, tako da prometni kolaps može dovesti do kašnjenja. Za više informacija, nazovite službu za usluge kupcima Tel. +385 1 2042 672
Za dostavu na otoke pogledajte:  https://gls-group.eu/HR/hr/dostava-na-otoke

GLS detalji: General Logistics Systems Croatia d.o.o., Varazdinska 116, 10360 Popovec, E-mail: info@gls-croatia.com

Plaćanje platnim karticama (Mastercard, Visa, Maestro, Diners Club itd.)

Basketa koristi Stripe za online plaćanja.

Stripe je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Stripe kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji Stripe ima. Stripe koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

Stripe  kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Stripe ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

Stripe jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera, a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

                 


Izjava o konverziji

Sva plaćanja izvršit će se u hrvatskoj valuti. Iznos za koji će se teretiti vaš račun kreditne kartice ostvaruje se konverzijom cijene u eurima u hrvatsku kunu prema važećem tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom naplate kreditne kartice isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruga  kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike u odnosu na izvornu cijenu navedenu na našoj web stranici.

 

Plaćanje općom uplatnicom / predračunom (uplatom na račun Basketa d.o.o / predračun odnosno platni nalog):

Nakon što odaberete uplatu putem opće uplatnice/predračuna zaprimite email s podacima o plaćanju. Uplatu korisnik izvodi preko svog tekućeg računa (npr. e-zaba, Net PBZ, itd.) ili podatke isprinta i iznos plati preko uplatnice na pošti. Kupnja se aktivira tek kada Basketa d.o.o primi uplatu, odnosno jedan radni dan nakon plaćanja, ukoliko je uplata provedena preko internet bankarstva do 15. sati, ili do dva radna dana ako je uplata provedena na pošti. Nakon plaćanja kupac prima artikl(e) i račun.

U koliko biste prilikom plaćanja naišli na problem, uvijek se možete obratiti našim djelatnicama za pomoć kupcima putem e-pošte: shop@basketa.hr ili na broj telefona 01 4662 163. Navedeni načini plaćanja mogući su za sve ponude, osim ako u samoj ponudi nije navedeno drugačije. Zadržavamo pravo da kod određenih ponuda ograničimo načine plaćanja.

Narudžbe se u elektroničkom obliku spremaju na serveru i kupcu su dostupne u svakom trenutku, vidjeti ih može u svom korisničkom profilu (Moj profil).

 

Dostava

Narudžba će biti  dostavljena u roku od 2-3 radna dana,  ukoliko je narudžba napravljena radnim danom do 11:00 šaljemo isti dan.

Vikendom i praznicima  NE DOSTAVLJAMO . Napominjemo da se rok isporuke može produžiti iz raznih razloga na koje nemamo utjecaja (kvarovi, nezgode, pogreške u adresi, stanje na cestama, praznici...). Iznimka je dostava na otoke: Detaljan raspored dostave

Trošak dostave je fiksan i ne ovisi o količini naručenih proizvoda.

Cijena dostave na Vašu adresu (GLS dostavna služba): Cijena vrijedi za Hrvatski
Cijena dostave iznosi 6,00 EUR. Dostava je BESPLATNA za narudžbe iznad 100,00 EUR.

U slučaju da plaćate prilikom preuzimanja pošiljke na vašoj adresi (pouzećem), nadoplata za uslugu plaćanja pouzećem je 1,00 EUR.


U slučaju problema s dostavom, javite nam se na shop@basketa.hr kako bismo provjerili što se dogodilo s vašom pošiljkom .